2 Jul 2012

Kahwin Bawah Pedang!


Assalamualaikum..

Just a simple update with a lots of picture :-)

Kahwin bawah pedang ataupun sword bearer wedding untuk pegawai-pegawai tentera laut/darat/udara/ . Lain2 dari tu saya kurang pasti lah pulak. This is first time for me to attend such a military style wedding. 

Wedding ni hari sabtu lepas antara Kapten Sazili TDM dan pasangannya Komander Faizatul Shima TLDM. Aku ni konon-kononya datang dari pihak perempuan tapi aku tak kenal pun pengantinnya. hehe. Memandai je datang tapi dah inform dulu la.

As usual, let's the pictures tells everything! :-)


This pic was snap before the ceremony. Just after they finish the rehearsal.


Haa tu dia pengantin laki dah datang. Memang segak. Kat belakang tu siap ada geng kompang lagi.


Time ni belum lalu bawah pedang lagi. Kalau tengok live serius rasa cantik dan best je semua ni.


Ok dah start kawad. dalam 10 orang ni ada TLDM ada TDM.


Pengantin lelaki dan pengapit dari TDM.


Bestnya moment ni!!


Bila pengantin dah lalu, pedang akan di jatuhkan. Tak boleh lalu dah. Pedang ni boleh tahan berat dan sangat panjang.


Simple pelamin but the light sparkle marks it glamorous.

L-R Lt. Khairul, Lt. Liza dan Lt. Hasnul tengah berchit chat. Yang lagi 2 kat hujung tu tak pasti nama apa. Tak sempat nak berkenalan. Hehe



Seronok kan kalau pengapit pakai smart camni bagi bunga telur :-)


Ni time nak keluar barisan. Ingatkan boleh main belasah je keluar camtu rupa-rupanya kena tabik hormat dulu. Haippp tuan!


Acara potong kek.


Sukanya! Susah payah ku berselit-selit nak capture gambar ni sebab ramai sangat photographer. 
dua-dua orang muka tak ready. cepat sangat snap pic ni. 
Terima kasih Lt. Khairul Akmal sebab bawak saya datang sini ^__^


Weekend ni ada lagi 1 military wedding kat area sini tapi apekan daya tak dapat nak pergi sebab ada hal kat KL - Kita dah nak konvo tak lama lagi. Yeay!! 


Thanks for reading peoples! <3

29 comments:

  1. untunglahh ade kekasih gitu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kebetulan dpt camni..
      Moga-moga adalah jodoh antara kami. InsyaAllah :)

      Delete
    2. cik wani pom cmtuh nnti,hahahahahha

      Delete
  2. nie la bakal abg ipar sye??hahahahah,,,sepadan =p kawen ajak ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh thanks for ur compliment Ana..eh ape pulak bakal abg ipar..
      adek ipar walaupun dia tua lagi dari kita.. sebab org belum bday lagi..
      ana dah bday ari guru ari tu..hehe..

      InsyaAllah kalau ada jodoh.. Doa2kanlah ^_^

      Delete
  3. wah... bf dia leftenan muda lah..untungnya.. nampaknya dayah pon kawen bawah pedang la ni kan..best best! laki akak bukan pegawai pon..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kalau ada rezeki tu InsyaAllah..
      Alah pegawai ke llp ke kita tetap 1 kapal.hehe..kan kak jijah??

      Delete
    2. hehehe yelah yunk..xmo sombong2 tau..hahaha :p

      Delete
    3. Hehe insyaALLAH tak akak..bf sy selalu pesan xmau sombong2 semua org sama je :))

      Delete
  4. hye.. :)
    datang dari blog kak faye..
    bestnye la kalau dapat kawen lalu bawah pedang ni kan?
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..selamat berkenalan ked ^_^
      tengok pun dah best kalau merasainya lagi2 lah :)

      Delete
  5. dayah, lisa masa 1st time attend wedding sword bearer dgr bunyi bag pipe tu...ase cam nak jatuh air mate tgk pengantin. alahai.... menunggu my turn juga utk itu. hopefully masih ada rezeki, insyaAllah. :)

    selamat berbahagia! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks you lisa :D Aah bag pipe kan.. kat sini takde pun..
      ganti ngan kompang pulak.. kalau bag pipe agaknya
      org pun jatuh air mata..hehe..

      Mudah2an adalah jodoh lisa ngan Lt. Nizam xoxo

      Delete
    2. insyaAllah, hopefully he's my one and only lieutenant. :)

      Delete
  6. merasa gak bersanding dgn laki pakai baju istiadat depa ni...
    kalau lalu bwh pedang selalunya pangkat tgi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm tulah untung lah kalau dapat merasa..hehe berangan jap..
      lalu bawah pedang untuk pegawai2 sahaja..

      Delete
  7. Salam Hidayah...teruja sungguh kan bila tengok diorang dlm uniform ni...semoga Allah memudahkan jodoh kita semua :-), bila turn Hidayah pulak nak lalu bawah pedang ni?:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik faye..hehe.. hmm tu lah excited je..
      macam kita lak kawin..hehe..
      ye betul2 cik faye semoga Allah memudahkan jodoh kita semua..
      turn sy tu lambat lagi..
      InsyaALLAH kalau ada jodoh :))

      Delete
  8. Replies
    1. heee putih bersih pakai lah sabun daia.. eh tetibe je kan..

      Delete
  9. wah ., sukenye tentera , CP suke tentera tapi bukan rezeki nak dapat tentera buat mase nih , hehehe ~ tapi jodoh kiterr tataw , mane taw sampai mase adew jodoh CP ngn tentera , kikiki ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh cp minat tentera..hehe. haish ramai nurse berlakikan tentera..
      nanti kalau ada tentera single org kenalkan..hehe.

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Wahhh... nampak segak je kahwin dengan tentera kan? Siap ada pedang-pedang gitu. Eh-eh... gambar last tu, boipren ye? (sibuk je kan tanya). Sepadan gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak reena.. aah bf.. mekasih kak :)) semoga hubungan ini berkekalan dapat kawin bawah pedang jugak!yeay. *eh sorry gedik*

      Delete
  12. haipppp besnye awak
    haha suke pulak saye tengok!!
    nway best sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh suke ek? maceh bnyk2 awk :)

      Delete
    2. tag awak eh:

      http://skyjuiceforever.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html

      Delete